Macbukkum

Van Wikibrónne
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Macbukkum.

Waem is MacBukkum[bewirk]

MacBukkum is 'ne limburgse troubadour oet Baoksem. Kwa sjtiel is d'r absoluut neet te vergelieke mèt de klassieke limburgse troubadours. Ziene muziek is te ómsjrieve as: Humor, satire en romantiek. De sjerpdje van zien tekste waertj benaodröktj door de sjnerpendje bluesharp.

Zien 2e muzikale carriere waerdje gelanceerdj nao de insjlaag van de satire "Ode aan Heitse", bekindj in hieël Limburg. De CD "Klaats !!" waas 't gevolg.

Hie ónger 'n besjrieving van MacBukkum.

Waat duit MacBukkum zoeë al ?[bewirk]

Vanalles ! Maar baovenal leedjes sjrieve. Pittige satire, humor, en romantiek oet 't Luedal.

MacBukkum, what's in a name ?[bewirk]

Och, det is 'n lank verhaol. De oorsjpróng is tKlik hier op het plaatje ale vinje op 'n aoj website MacBukkum 2005

Waat is de sjtiel van MacBukkum ?[bewirk]

Tja, det kin se allein mer ervare door te loestere nao ziene muziek. Oeëts is zien song-opbouw vergelaeke mèt die van Cornelis Vreeswijk, woeë op d'r zelf lakoniek reageerde mèt: "Dao kan ich noeëts aan tippe, óm inne gang een leedjes van daezelfdje C.V. te vertale nao 't plat en te arrangere väör gitaar/bluesharp ( 't Menke in miene gitaar )

Is MacBukkum van sjotjse aafkómst ?[bewirk]

Nae, MacBukkum is mieër sjeif dan sjots ... Waal is d'r oeëts gegraepe door de keltische cultuur, woe"ouch de sjotse gesjiedenis op beröstj.

Waat haet MacBukkum te beje ?[bewirk]

Ca. óngerhalf oor lank zal MacBukkum uch vermake mèt leedjes in diverse sjtiele. Satire, nostalgie mer ouch romantiek in 't limburgs dialect.

Ónger begeleiding van zien eige gitaar neemtj 'r van alles op de hak, woeëbie d'r zichzelf zeker neet sjpaartj. De sjnerpendje bluesharp accentueertj de sjerpdje van zien tóng.

MacBukkum neemtj gein blaad väör de móndj, mer waertj gein moment platvloers of persuenlik beledigendj. Het cd-tje "Ode aan Heitse", toch 'n sjtevige satire, vónj ouch in detzelfdje Heitse gretig aaftrék.

Schrijft MacBukkum zijn eigen liedjes ? Het repertoire is een uitgebalanceerde mix van geheel eigen werk, aangevuld met enkele covers die hij voorzag van eigen tekst. Verder brengt hij 2 dialect-nummers van de vroeger "Wauze" oet Remunj, simpelweg omdat hij ze te mooi vindt om achterwege te laten.

Kort geleden heeft MacBukkum enkele engelstalige nummers aan zijn repertoire toegevoegd, Bob Dylan en John Lennon.

Waar was/is MacBukkum zoal te horen ? "Ode aan Heitse (hoat dig vast)" werd voor het eerst wereldkundig gemaakt op een carnavals bonte avond te Baexem. Het verspreidde zich als een vlek over het Leudal. Het leverde enkele live-optredens op bij Omroep 3ML (voorheen Omroep Leudal), alsmede diverse verrassingsconcerten. Een inderhaast gefabriceerde cd bevat maar liefst 5 uitvoeringen van datzelfde nummer, allen even fris en origineel. Een klein fragment kunt u beluisteren door in het menu te gaan naar discografie en op het cd-label te klikken. Momenteel werkt MacBukkum hard aan zijn 2e cd met nieuwe 8 liedjes. Volgens planning komt die cd in het najaar van 2007 op de plank.

Heeft MacBukkum zelf nog iets te zeggen ? Jazeker: " Een dag zonder lach is een verloren dag .... steun de cliniclowns !!"


Heeft MacBukkum iets tegen kwakkerte ? Integendeel, het zijn zeer dankbare subjecten. Met name de Rana-Arvalis-Heitse, een aandoenlijk soort kwakkert met gaten in het geheugen (waar blijft anders dat vat bier) heeft zijn hart veroverd.

Ik geniet het voorrecht om deze soort met enige regelmaat in het "spot"-licht te mogen plaatsen.

Klik op de afbeelding voor een kort eerbetoon.


Wat betekent Klaats !! De titel van de laatste CD van MacBukkum is "Klaats !!"

Klaats is een limburgse krachtterm die zich nauwelijks laat vertalen (pets, boem, knal). Lees alles voer Klaats aan de binnezijde van het boekje bij de CD.